Hem

Om oss

Vårt team

Portfölj

Nyheter

Kontakt

NYHETER

Här kan du läsa om aktuella händelser eller leta efter publicerade nyheter i vårt nyhetsarkiv.

CINDER INVEST AB ÖVERGÅR I EN FÖRVALTNINGSFAS

Cinder har nu gått in i en förvaltande fas och inriktar sig på ansvarsfull förvaltning och aktivt engagemang i de existerande portföljbolagen. 

Publicerat av: Cinder Invest
Datum: 25 januari 2022

ARTIKEL I DAGENS INDUSTRI Stureplansgruppen får ny delägare i krisen

För att klara livet efter pandemin har Stureplansgruppen tagit in en ny delägare. Det är nystartade Cinder Invest, som genom en riktad nyemission blivit ägare till 20 procent av aktierna.

Publicerat av: Cinder Invest
Datum: 22 mars 2021

CINDER INVEST INVESTERAR I JUMPYARD

Cinder investerar i JumpYard, en av Sveriges största operatörer av trampolin- och aktivitetscenter, och blir därmed minoritetsägare vid sidan av bolagets grundare. JumpYard har sedan starten 2017 vuxit kraftigt genom etablering av nya parker och vidareutveckling av befintliga. Med Cinder som delägare ges JumpYard finansiella resurser och kompetens som möjliggör för bolaget att accelerera tillväxten.

Publicerat av: Cinder Invest
Datum: 18 mars 2021

CINDER INVEST INVESTERAR I STUREPLANSGRUPPEN

Cinder Invest blir delägare i Stureplansgruppen. Härigenom skapar
Stureplansgruppen förutsättningar att överbrygga pandemin, utveckla befintliga verksamheter och fortsätta skapa nya gästupplevelser. Cinder Invest kommer att äga 20 procent.

Publicerat av: Cinder Invest
Datum: 18 mars 2021

CINDER INVEST INVESTERAR I MAFI

Cinder Invests första investering görs i MAFI – en global leverantör av monteringslösningar. Cinder Invest blir därmed minoritetsägare i MAFI vid sidan av bolagets nuvarande ägare. Med Cinder Invest som minoritetsägare ges MAFI ytterligare resurser i form av kapital och kompetens för att accelerera bolagets långsiktiga tillväxt- och utvecklingsplan.

Publicerat av: Cinder Invest
Datum: 21 december 2020

ARTIKEL I DAGENS INDUSTRI

Nu satsar AFA försäkring, AMF, Fjärde AP-fonden, FAM och SEB gemensamt för att stötta företag genom krisenLäs mer i Dagens Industris artikel. 

Publicerat av: Cinder Invest
Datum: 15 okt 2020

ARTIKEL I SVENSKT NÄRINGSLIVS FPLUS

Nu kan företagare som drabbats av pandemin söka finansiering via nybildade Cinder Invest. Läs mer i artikeln hos Svenskt Näringslivs fPlus.

Publicerat av: Cinder Invest
Datum: 8 sept 2020

ARTIKEL I DAGENS INDUSTRI

SEB går in med miljard i nytt bolag – ska investera i företag under coronakrisen. Flera aktörer går samman för att investera och stötta välskötta företag. Läs mer i Dagens Industris artikel.

Publicerat av: Cinder Invest
Datum: 11 juni 2020